۱۳۹۷ خرداد ۲۰, یکشنبه

اعتراف مقامات رژیم ایران در کمک به القاعده در حملات تروریسی ۱۱ سپتامبر

«شما می‌داند که ایران، مسیر اصلی ما به‌لحاظ انتقال پول، نفر و ارتباطاتمان است»


واشینگتن فری بیکن، ۸ژوئن۲۰۱۸
در مقاله‌ای بقلم آدام کریدو نوشت 
مقامهای رژیم ایران ابتدائا اذعان کرده بودند که حملات تروریستی ۱۱سپتامبر در آمریکا را به این شکل که مخفیانه به عوامل القاعده از ایران عبور آزاد داده بودند و در نهایت آنها توانستند (بنا‌به‌گفته یک مقام ارشد ایران) با هواپیماهای تجاری به سمت برجهای دوقلو در نیویورک بروند تسهیل کرده بودند.
محمد جواد لاریجانی معاون امور بین‌المللی در قضاییه ایران در تلویزیون دولتی (که نسخه انگلیسی آن توسط العربیه منتشر شده) فاش ساخت که مقامات اطلاعات ایران مخفیانه برای مهاجمان حمله ۱۱سپتامبر عبور آزاد فراهم کرده و به آنها در جمهوری اسلامی پناه دادند.
لاریجانی گفت «دولت ما موافقت کرد که پاسپورت برخی از آنها را مهر نکند زیرا آنها در مسیر دو ساعته پرواز بودند و پروازشان را بدون این‌که پاسپورتشان مهر بخورد از سر می‌گرفتند.»
به گفته لاریجانی، جابه‌جایی آنها تحت نظارت کامل اطلاعات ایران بوده است.
اظهارات او برای نخستین‌بار نشان می‌دهد مقامات ارشد ایران به‌طور علنی اذعان کرده‌اند که به القاعده کمک می‌کردند و نقشی مستقیم در تسهیل حملات ۱۱سپتامبر داشته است.
دولت آمریکا مدتهاست که ایران را متهم کرده است که در حملات ۱۱سپتامبر نقش داشته و حتی این رژیم را (بر اساس احکام قضات مختلف محکوم به) میلیاردها دلار جریمه کرده است.
کمیسیون ۱۱سپتامبر در آمریکا که این حملات را مورد تحقیق قرار داد نتیجه گرفت که ایران نقشی مستقیم در تسهیل کار تروریستهای القاعده داشته است.
لاریجانی اذعان کرد که مقامات ایرانی پاسپورتهای شبه‌‌نظامیان القاعده را مهر نکردند تا ترددات آنها را لاپوشانی کنند و نگذارند توسط دولتهای خارجی ردیابی شوند. عوامل القاعده نیز در ایران مکان امن داده شدند.
لاریجانی در مصاحبه‌یی در ۳۰می خود از جمله گفته بود آمریکاییها این همکاری رژیم ایران با القاعده را مستند کردند و عبور هواپیمای آنها از حریم ایران را سندی آشکار از همکاری مستقیم ایران با القاعده می‌دیدند. این هواپیما حامل یک خلبان که بعداً حمله ۱۱ سبتامبر را انجام داد و در کنارش یک رهبر نظامی حزب‌الله بود.
دولت آمریکا رسماًً حول این مصاحبه لاریجانی اظهارنظری نکرده است اما آن را در یک توییت رسمی عربی وزارت‌خارجه برجسته ساخته است.

          لوموند: (رژیم) ایران بعد از جنگ ۲۰۰۳چند بار به آمریکا پیشنهاد کرد اعضای القاعده را با اعضای مجاهدین مبادله کند
لوموند فرانسه از قول این فرمانده القاعده گزارش کرد: 
«(حکومت ایران) تصمیم گرفته است برادرانمان را نگاه دارند تا احیانا بعدها به‌عنوان برگی برای بازی مورد استفاده قرار دهند».
لوموند در ادامه نوشت: در بین کسانی که عراق را به‌عنوان اقامتگاه بعدی انتخاب می‌کنند، شخصی بود به نام ابو مصعب الزرقاوی که پس از حمله آمریکا به عراق در بهار ۲۰۰۳، کنترل نیروهای افراطی علیه آمریکا را در دست می‌گیرد و چنین به‌نظر می‌رسد که رژیم تهران به مدت چندین سال بر تردد شبه‌نظامیانی که جهت پیوستن به قیام سنیها علیه نیروهای آمریکایی و هم‌چنین شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت [رژیم] از خاک ایران عبور می‌کرده‌اند، چشم فرو بسته باشد. این پارادوکس، اسامه بن‌لادن را ناگزیر به نوعی بند بازی [با رژیم ایران] می‌کند، آنهم در حالیکه شاخه عراقی القاعده مایل بوده است با رژیم ایران برخی خرده حسابها را تصفیه کند. (اما) بن‌لادن در نامه‌یی به تاریخ ۱۸اکتبر ۲۰۰۷به یک مسئول عملیاتی عراقی، از تهدیدهای القاعده در عراق علیه رژیم تهران این‌گونه انتقاد می‌کند: 
«شما با ما درباره این مسأله حساس که به منافع همه ما مربوط می‌شود (...) مشورت نکرده‌اید در حالیکه. شما می‌داند که ایران، مسیر اصلی ما به‌لحاظ انتقال پول، نفر و ارتباطاتمان است».

در گزارش لوموند هم‌چنین آمده است: کول بانزل، محقق دانشگاه پرینستون و مؤلف کتاب «از دولت روی کاغذ تا خلافت: ایدئولوژی دولت اسلامی [داعش]، انتشارات بروکینگز، 2015»
توضیح می‌دهد که «(رژیم) ایران با" تزریق" کادرهای القاعده به درون قیام سنیان سوریه، احتمالاً از آنها جهت نامشروع جلوه دادن اپوزیسیون سوری در انظار غربیان استفاده کرده است ».

 
دونالد ترامپ در مورد همکاری رژیم ایران با القاعده گفته بود:
«عوامل رژیم ایران به عواملی آموزش دادند که بعداً در بمبگذاری القاعده در سفارت‌خانه‌های آمریکا در کنیا و تانزانیا شرکت داشتند و ۲۲۴نفر را کشتند و بیش از ۴هزار تن را مجروح کردند.
این رژیم به‌دنبال حملات 11سپتامبر به تروریست‌های سطح بالا از جمله پسر بن‌لادن پناه داد.
تجاوزات دیکتاتوری حاکم بر ایران تا همین امروز ادامه دارد. این رژیم هم‌چنان حامی اصلی تروریسم در جهان است و به القاعده، طالبان، حزب‌الله، حماس و دیگر شبکه‌های تروریستی مساعدت می‌رساند.»


لوموند در مطلب خود تحت عنوان روابط خطرناک القاعده و رژیم ایران، نوشت:
رژیم ایران چند بار پیشنهاد کرده بوده که برخی اعضاء شبکه القاعده، از جمله سعد، پسر ارشد اسامه بن لادن، را به آمریکا تحویل دهد. به همین دلیل در سال ۲۰۰۳متعاقب حمله آمریکا به عراق، (حکومت) ایران پیشنهاد می‌کنند که این کادرها را با اعضاء سازمان مجاهدین خلق، یک گروه مسلح رژیم مبادله کنند. اما بنا‌ به گزارش تحقیقی و تفصیلی مجله «تایم» در سال ۲۰۰۹، این پیشنهاد به نتیجه نمی‌رسد و دولت بوش که (رژیم) ایران را در فهرست کشورهای «محور شر» قرار داده بود، از هر گونه همکاری با این رژیم خودداری می‌کند.

          مجلهٔ آتلانتیک: ابعاد گسترده روابط القاعده با رژیم آخوندی به‌عنوان بانکدار مرکزی تروریسم
مجله آتلانتیک ۱۹آبان ۹۶، پیرامون روابط القاعده با رژیم آخوندی به‌عنوان بانکدار مرکزی تروریسم نوشت: 
«رئیس شورای شریعت در سازمان القاعده از گذرگاه تفتان در بلوچستان ِ پاکستان وارد ایران شد و با قاسم سلیمانیفرمانده سپاه قدس رژیم ایران دیدار کرد.»
مجله «آتلانتیک» در بخشی ار گزارش خود می‌نویسد: سپاه قدس طی طرحی به فرماندهان القاعده پناهگاه امن داد. در مرحله اول زنان و دختران اعضای القاعده و در ادامه صدها داوطلبی که به این تشکیلات پیوسته بودند به ایران آمدند. زنان در یک هتل مجلل در تهران اسکان داده شدند و افراد القاعده در هتل دیگری در خیابان طالقانی مستقر شدند. مقامهای رژیم ایران به میهمانان خود یعنی افراد القاعده مدارک جعلی برای سفر به‌عنوان پناهندگان عراقی دادند و به برخی از آنها نیز در سفر به کشورهای دیگر و استقرار در آن کمک کردند.
در تابستان ۲۰۰۲فرماندهان بلندپایه القاعده از جمله سیف العدل، ابومحمد المصری و ابومصعب السوری به‌تدریج وارد خاک ایران شدند
.
آتلانتیک بر اساس سند ۱۹صفحه‌یی مربوط به گزارش یکی از فرماندهان القاعده نوشت: 

«شورای نظامی القاعده که در ایران بازسازی شد، اولین عملیاتش را در ریاض با انفجار سه مجتمع مسکونی در سال ۲۰۰۳انجام داد که در جریان آن ۳۵تن از جمله ۹تن از اتباع آمریکایی به‌قتل رسیدند.....»

   واشینگتن تایمز: مطالعه اسناد بن‌لادن گویای همکاری القاعده و رژیم ایران
واشینگتن تایمز نوشت: 
«مطالعهٔ اسناد درباره دفتر خاطرات ۲۲۸صفحه‌ییِ دستنویس بن‌لادن نشان می‌دهد که آنچه در روابط میان القاعده و رژیم ایران وجود داشته، تنها در حد رقابت و نزاع بوده است و دو طرف توانسته‌اند با هم، همکاری و تبانی کنند.» 

همکاری ایران با القاعده - جلوگیری از انتشار اسناد همکاری بن‌لادن و رژیم ایران توسط باراک اوباما
کلیفورد می، بنیانگذار و رئیس بنیاد "دفاع از دموکراسی‌ها"، از مخالفت باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا با انتشار اسناد همکاری بن‌لادن و رژیم ایران خبر داد.
وی در مقاله‌یی در "واشینگتن تایمز" گفت کارشناسان ارشد در بنیاد "دفاع از دموکراسی‌ها" و سایر مراکز و مؤسسات طی سال‌های گذشته، شدیداً مخالف تصمیم دولت اوباما به منع انتشار اسناد بن‌لادن بودند و درخواست می‌کردند تا تمامی این اسناد در دسترس پژوهشگران، روزنامه‌نگاران، سیاستگذاران و افکار عمومی قرار گیرد. بر اساس این اسناد رژیم ایران در "ارائه کلیه کمک‌ها و تسهیلات از جمله ارایه ویزا، پول، سلاح، تا آموزش اعضای القاعده در اردوگاههای حزب‌الله لبنان"، همکاری کرده است.
بر اساس این اسناد، رژیم ایران یک پناهگاه امن برای شبه‌نظامیان القاعده بوده و در مقابل از آنها خواسته تا به منافع آمریکا در سعودی و خلیج‌فارس حمله کند.
در یک سند جداگانه، بن‌لادن توضیح می‌دهد که از سال 2007ایران "مقر اصلی مرور بودجه، اعضا و ارتباطات القاعده " شده است.
کلیفورد می‌‌ تأکید می‌کند که "القاعده و رژیم ایران نه دشمن هم، بلکه رقبای یکدیگر هستند ".

به‌دنبال انتشار اسناد روابط رژیم آخوندی با القاعده توسط اطلاعات مرکزی آمریکا، لانگ‌وار ژورنال ۱۰آبان ۹۶متعلق به بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، گزارش داد: 
«محتمل است که در مجموعه (اسناد منتشر شده)، افشاگریهای باز هم بیشتری درباره روابط القاعده و (رژیم) ایران یافت شود».
این منبع افزود: 

«در یک سند ۱۹صفحه‌یی که هرگز دیده نشده بود، ارزیابی یک (مقام) ارشد (القاعده) درباره روابط این گروه با (رژیم) ایران دیده می‌شود. این مقام القاعده در این سند، نوشته است: (رژیم) ایران به برخی «برادران سعودی» در القاعده «هر چیزی را که نیاز دارند، از جمله پول و تسلیحات» و «تمرین در کمپ‌های حزب‌الله در لبنان را به ازای حمله به منافع آمریکا در عربستان و خلیج (فارس) » پیشنهاد کرده است».

نیوزمکس ۱۳آبان ۹۶
نیز به‌نقل از بلومبرگ درباره افشای روابط رژیم آخوندی با القاعده، گزارش داد: «(رژیم) ایران در سال ۲۰۰۳، یک توافق احتمالی را با آمریکا مورد بررسی قرار داد و پیشنهاد کرد که برخی از عاملان القاعده را با اعضای سازمان مجاهدین خلق تبادل کند. البته این پیشنهاد هرگز عملی نشد»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

از مشروطه تا امروز؛ یکصدسال مبارزه برای آزادی

۱۲۲ سال پیش در ۱۴مرداد ۱۲۸۵فرمان مشروطه توسط مظفرالدین‌شاه قاجار   پس از شورش‌ها و اعتراضاتی که در شهرهای ایران بر ضد ستمگری‌های ...